Rólam

Üdvözöllek!

Varnyú Böbe vagyok. Coach. 

Keresztényszemléletű, megoldásközpontú, diplomás coach.

Támogatlak a vágyaid elérésében a pillanatnyi megtorpanás ellenére is.

Az élet különböző helyszínein Veled tartok, legyen az munka, tanulás, család vagy válsághelyzet.

Hiszem az objektivitás erejét.

Fiatal korom óta az akkori  Vendéglátóipari Főiskola elvégzése után a vendéglátásban, szállodában dolgoztam. Rengeteg emberrel találkoztam. Híresekkel és hírhedtekkel egyaránt. Megismerkedtem bűbájos és először kevésbé bűbájos emberekkel, akik később szintén kenyérre kenhetővé váltak. Mindig csodálkoztak a munkatársaim, hogy hogyan tudom ennyire megszelídíteni a nehéz eseteket. Én meg meghökkentem, hogy másoknak miért okoz ez gondot. Nekem először talán kihívást jelentett, aztán pedig remek kapcsolatok születtek ezekből a szelídítésekből, amiktől óriási örömöt és tudat alatt egyre erősödő elhívást éreztem az emberekkel való foglakozásra mélyebben, részletesebben, mint amit egy vendéglátós kapcsolat tud adni.

Időközben férjhez mentem, gyerekeink születtek, jó néhány évig őket illetve az életüket logisztikáztam. Fontos momentum számomra, hogy ebben az időszakban a férjem és a barátaink által kerültem még közelebb a keresztény egyházhoz, a valláshoz. Mára hívő ember lettem. De nem csak ezzel lettem több ebben az időben, újabb diplomákkal gyarapodtam, olyannal, ami a szakmámhoz passzolt, és olyannal is, ami áttételesen passzolt.  Az élet rendezése közben jelentkeztem az akkori Közgazdasági Egyetemre, ahol turizmus szakon sikeresen államvizsgáztam. Majd még mindig nagyon izgatott az ember, az emberi lélek, a közösség, és mivel kaptam lehetőséget, elvégeztem a Sárospataki Református Teológián a református közösségszervező szakot és egyidőben a diakónia szakot is abszolváltam sikeresen. Így utólag visszanézve, mondhatjuk, hogy bizonyos szempontból úton voltam a mostani álom munkámhoz, már amennyire munkának lehet nevezni azt, amit az ember örömében végez. Ehhez a Pünkösdi Teológián végeztem el a keresztényszemléletű coach és vezető képzést. Életem legjobb döntése volt, amihez Varga Anita (hála neki) is hozzájárult egy beszélgetéssel (ennek történetét szívesen elmesélem majd 😉 ). Az, hogy folyamatosan sikeresen tudtam venni az akadályokat a tanulmányaim során, elsősorban a férjem és a gyerekeim hozzáállása, támogatása nagyban befolyásolta. Köszönöm nekik itt is! 

Időközben missziós szerepben börtönben is jártam, a fogvatartottakkal ismerkedni, a jövőjükről, elképzeléseikről beszélgetni. Reményt adni, támogatást nyújtani azoknak az embereknek, akik jellemzően már réges-régen megbánták elkövetett bűnüket, a fegyházban példás magatartást tanúsítanak. Új életben bíznak. Esélyt láttani az elesettekkel.

Csatlakoztam jótékonysági szerveződésekhez is. A Meghallgatunk.online segítői csoporthoz szegődtem, ahol segítő foglalkozású kollégákkal vettük fel a harcot a depresszió, szorongás, kiégés és egyéb negatívan befolyásoló élethelyzetekkel. 

Időközben részese lehettem Tapolyai Emőke és az általa alapított Kandela központ szervezésében a Covid időszak alatt az egészségügyben dolgozók lelki támogatásának.

Az Eleos – Education nonprofit Kft megtisztelt a lehetőséggel, hogy szerepelhetek a keresztény segítői listájukon. Céljuk, hitvallásuk: „A különböző élethelyzetekben, valamint hit-, érték-, és kapcsolati válsághelyzetekben lévő emberek meghallgatása és lelkigondozása azért, hogy egészségük helyre álljon.”

A Solutionfocus Megoldásközpontú Egyesület lelkes tagja vagyok, ahol kiemelkedően remek coachoktól tanulhatok, általuk fejlődhetek tovább. A megoldásfókuszú munkában az élet minden területére vonatkozóan a nehézségek helyett a reményekre, az elakadások ellen a változásokra, az esetlegesen fellépő akadályok helyett a lehetőségekre fókuszálunk.

A Pünkösdi Teológián a  képzés során  olyan készségeket és technikákat sajátítottunk el, amelyek révén képessé váltunk arra, hogy empatikusan meghallgassuk a hozzánk fordulókat, és célzott kérdésekkel eljuttassuk őket saját problémáik megoldásához. Mindeközben képesek lettünk saját magunkra és a coaching folyamatra reflektálni. Arra is képesek lettünk, hogy átlássuk egy csapat, projekt és intézmény működésének mechanizmusait, és képesek lettünk azokat értően, humánusan, a keresztény etika és világnézet mentén irányítani.

Nagyon röviden, így lettem coach, aki (és itt csak pozitív jelzőkkel tudok élni) boldog, nagyon lelkes, bizakodó, motivált és még sokáig folytathatnám!